Min hustru blev attackerad av Vorsteh, vi såg på långt håll att kvinnan som var ute och rastade hunden (inte hundens ägare) inte hade full kontroll över den. Ju närmare hon kom desto mer godis fick den, så när vi var mitt för varandra gick den blixtsnabbt till attack mot hustruns underarm. Den släppte först när hustrun slog hunden över nosen.

Snabbt hem och konstatera att Fjällräven-jackan fått en reva, men när hustrun tog av jackan visade det sig att hundens tänder inte gått igenom tyget i jackan men väl att det uppstått ett mycket allvarligt rivsår, ett område på 8×8 cm av huden och underliggande fettvävnad var borta så vi såg själva underarmsmuskeln.

Det blev först på med plastfolie utanpå skadan och en tur till vårdcentralen för vidare transport till Akuten för rengöring och omplåstring. Nästa vecka blir det hudtransplantation.

Överfallet är polisanmält, skadeanmälan är gjord till vårt försäkringsbolag. Hundens ägare beklagar det inträffade och har aldrig varit med om något liknande. Jag misstänker att det var hustruns stavgång som triggade hunden till attacken.

Hundägaren har anmält till polisen att hunden är avlivad.

Har du råkat ut för något liknande? I så fall, hur gick ni vidare?

Originally posted 2018-02-08 13:16:23.