Ansvarsförsäkring

Se till att din hemförsäkring har en ansvarsförsäkring för den händelse att din hund skulle bita en annan hund eftersom det troligen inte täcks av din hundförsäkring. Du är betalningsansvarig även om det skulle vara en lösspringande hund som angriper din hund.

Stimulera din hund

Ta noga reda på hur mycket stimulans den hundras, du tänker skaffa, behöver. Blir hunden understimulerad får du svårare att få den att lyssna på dig. Är det en ras som behöver röra på sig väldigt mycket, t.ex. en vallhund så kommer den inte att må bra av att vistas på ett huddagis hela dagarna.

Stressa av

En hund behöver också varva ner. Det kan den göra i lugn hemmiljö om du t.ex. stryker den på bröstet när den sitter ner. Gör likadant i en stressande miljö för att få hunden lugn.

Din närvaro behövs

När du är ute med din hund, gå då inte och prata i mobilen eller ägna dig åt att lyssna på musik så att du glömmer bort hunden. Den behöver ha ögonkontakt med dig med jämna mellanrum för att veta att du har koll på vad den gör.

Träna lydnad

Öva på att få hunden att uppföra sig i olika miljöer så att den inte är en exemplarisk hund hemma men inte klarar av att åka buss. Det är bättre att belöna hunden när den gör något bra än att banna den när den inte beter sig som den ska.

 

Originally posted 2013-09-14 15:35:15.