Varför Border Collies behöver regelbunden träning

Hundar är underbara varelser och är fantastiska följeslagare, men de behöver också tränas. Att träna en hund kan vara utmanande eftersom de inte talar vårt språk och ofta bara gör vad de vill. Det finns dock några steg som du kan vidta för att träna din hund så som du vill att den ska bete sig.

Fördelar med att Border Collies tränar med dig

Ny forskning visar att precis som människor kräver border collies träning och mental stimulans. Studier har visat att brist på fysisk aktivitet kan leda till viktökning och tristess, varför det är så viktigt att hålla din border collie frisk.

Tips för att ta en border collie på en promenad

En border collie är en energisk och intelligent hundras som behöver mycket motion. De är också kända för sina höga energinivåer, så det är bäst att ta med dem på långa promenader. Border collies är kända för sin intelligens och de behöver något för att hålla dem sysselsatta medan de är på promenad. Det är bäst om du har en leksak eller boll med dig för att ge dem något att göra medan de går.

Om du har några frågor om denna hundras, tveka inte att fråga din lokala veterinär!

Hur mycket är tillräckligt?

Border Collies är en aktiv ras. De behöver minst 30 minuters träning per dag för att hålla sina muskler tonade och aktiva. Du bör också överväga storleken på din hund när du avgör hur mycket motion den behöver. Mindre hundar kräver bara cirka 15 minuters promenad medan större raser som Grand Danois kräver närmare 60 minuter per dag.

De bästa sätten att träna din Border collie inomhus

Husträning är en process som kan ta tid att vänja sig vid för både dig och din valp. Det finns många sätt att träna din valp, men den här artikeln kommer att fokusera på de bästa sätten att göra det inomhus.

– Crate training: Denna metod är en av de enklaste och mest effektiva metoderna för att husträna en hund. Det lär din hund att deras låda är deras utrymme och att de inte ska gå i potta i den.

– Potträning: Denna metod lär din hund när den behöver gå ut. Allt du behöver göra är att ta dem ut efter måltider, tupplurar och lek.

– Kattlådaträning: Denna metod kan vara till stor hjälp för dem som bor i små lägenheter eller hem utan tillgång till trädgården eller om du har en liten ras

Din hunds hälsa beror på att du tar ut dem regelbundet

Sambandet mellan din hunds hälsa och hur mycket du tar ut den.

Den genomsnittliga hunden behöver gå ut minst en gång var 12:e timme och kan gå upp till tre gånger om dagen. Detta är viktigt av flera skäl, inklusive:

  • De måste använda badrummet. (husdjur gillar inte att gå i sin egen bajs)
  • De behöver mental stimulans. (hundar är flockdjur, så de vill interagera med andra hundar)
  • De behöver motion. (en trött hund är en bra hund)
  • De behöver frisk luft och solljus. (hundar är utedjur)

Originally posted 2022-04-09 12:14:18.